.

CERCADOR _

  • Urbón, Jordi

FONS D'ART _

Tornar

Urbón, Jordi _

Puigcerdà, 1962

Delírium (fragment)

BIOGRAFIA _

Jordi Urbón va néixer a Puigcerdà l’any 1962, encara que ja fa anys que ha fixat la seva residència a Ripoll, on també té l’estudi. Es va graduar en pintura a l'Escola d’Art i Superior de Disseny de Vic, i també es va especialitzar en tècniques de gravat i serigrafia

Urbón és un artista polièdric que, al llarg de la seva trajectòria artística, ha estat capaç de cultivar diferents registres en funció d’allò que ha volgut representar. Ha treballat amb la pintura i l’escultura tradicionals, amb instal·lacions o amb la recol·lecció d’objectes, i l’any 2006 va començar a experimentar amb els procediments digitals. Actualment, segueix practicant diferents disciplines, encara que en el seu darrer període creatiu (centrat en grups d’obres seriades i temàtiques) utilitza, majoritàriament, la pintura i el collage digital.

Ha realitzat una gran quantitat d’exposicions individuals i col·lectives a Catalunya, el País Basc, València, Madrid, Andalusia, Astúries, Andorra, França, Polònia i Berlín, i ha aconseguit premis i mencions destacats, com ara el premi de la XI i XII Mostra d’Art Contemporani Català; la menció honorífica Exposiçao Internacional a Lousa (Portugal), el 2001; la menció honorífica al Certamen de Pintura organitzat pel Ministeri de Foment, a Madrid, el 2003, i el 1r premi del XXI Concurs Internacional de Pintura organitzat pel Cercle de Belles Arts de Lleida (2005), entre d’altres. També va ser seleccionat en el Premi Honda de Pintura els anys 2000 i 2002. L’any 2013, va ser el guanyador de la IV Convocatòria de la Biennal 100 Kubik (Colònia, Alemanya) en la modalitat d'obra seriada. El 2013 guanya l'Exposicions Viatgeres (10) de la Diputació de Girona.

OBRES _

BIBLIOGRAFIA _

http://jordiurbon.com/

ARTISTA