.

CERCADOR _

  • Prior Canales, Ramon

FONS D'ART _

Tornar

Prior Canales, Ramon _

Run, 1928 - Girona , 2004

BIOGRAFIA _

Des de petit, ja va mostrar un gran interès pel dibuix, fins al punt que es va formar com a delineant. Procedent de l'Aragó, es van traslladar a viure a la província de Girona, per motius de feina del seu pare: primer, a Cassà de la Selva, on visqué la seva infància;  posteriorment, a la ciutat de Girona, on desenvolupà la seva carrera professional treballant al Servei de Catalogació de Monuments de la Diputació de Girona.

La seva obra, mitjançant la qual volia explicar la història que hi havia darrera de cada escena, és molt detallista i demostra un domini de la perspectiva. Les temàtiques que més representava eren l'arquitectura dels pobles i els paisatges de la zona de Girona. També va realitzar nombrosos olis i aquarel·les, en les quals es pot comprovar que també era un bon retratista.

 Prior també es dedicà a l'escriptura, publicant nombrosos llibres dedicats a la seva terra natal i a la d'acollida, d'entre els quals podem mencionar Girona endins (Golfes, terrats, patis y teulats),  publicat el 1986; Per la comarca de l'Estany (1990), i La Llémana dibuixada (1993). L'artista va col·laborar, també, en la realització de postals de Girona i rodalies; va realitzar un plànol detallat de la ciutat de Girona, tot fet amb pluma.

La seva obra s'ha pogut veure en exposicions: una de les més controvertides va ser a la Fontana d'Or, que va ser visitada per Josep Pla.

OBRES _

BIBLIOGRAFIA _

http://lacole-elblogdecampohuesca.blogspot.com.es/2013/01/ramon-prior-canales.html

http://www.ramonprior.com/ramonpriorcanales/