.

CERCADOR _

  • Camps Torner, Pep

FONS D'ART _

Tornar

Camps Torner, Pep _

Girona, 1962

Un cel en una tarda a les 7 (fragment)

BIOGRAFIA _

De formació autodidacta, cursa estudis d'Història de l'Art a la Universitat Autònoma de Barcelona. Rep dues beques d'arts plàstiques de la Generalitat de Catalunya (1984 i 1987), que li permeten fer diferents estades a l'estranger. Una d'aquestes és a Berlín, moment a partir del qual la pintura adquireix un fort protagonisme en el seu treball.

S’emiralla en els corrents del pop internacional, d'artistes com Gerhard Richter o Malcolm Morley, entre molts altres. Utilitza, també, els mitjans de comunicació de masses, on la imatge de fons es reconeix perfectament per després, mitjançant superposicions, incorporar elements de la seva agenda personal. És així com, mitjançant fons monocroms on apareixen motius fotogràfics amb un tractament pictòric similar a la serigrafia, desenvolupa un llenguatge romàntic sobreposant estructures geomètriques, evocant un ordre que s'hauria de considerar una part d'un tot.

Exposa per primera vegada el 1982, en un moment en què dedica una atenció especial a les instal·lacions i les performances. Posteriorment, exposa en galeries de Girona, Barcelona, Madrid, Mallorca i Bangkok. El 1989, arran de l'obtenció de la Beca Banesto, dedica un any sencer a fer una volta al món, i així entra en contacte amb Àsia. Durant quatre anys viatja sovint a aquest continent, fet que influeix fortament en la seva manera de veure les coses. Paral·lelament, continua fent exposicions individuals i col·lectives a Girona i Barcelona, així com en diferents llocs de l'Estat espanyol, com Madrid, València, Oviedo i Saragossa; també a Andorra i Tolosa.

OBRES _

BIBLIOGRAFIA _

http://www.girona.cat/artdegirona/cat/cataleg_autor.php?idAut=13&idReg=57&key=7