.

CERCADOR _

  • Jiménez Martínez, Alfons

FONS D'ART _

Tornar

Jiménez Martínez, Alfons _

Roses, 1952

BIOGRAFIA _

Alfons Jiménez i Martínez va néixer l'any 1952 a Roses, on va passar els primers anys de la seva vida. Actualment viu a Girona.

Per atzar de la vida i a causa d’haver quedat orfe de pare als 14 anys, va anar a treballar a la Impremta Masó de Girona, on va rebre les influències artístiques del senyor Masó, el director, el qual el va empènyer a matricular-se a l’Escola de Belles Arts de Girona, fora de l’horari laboral. Hi va estudiar sota el mestratge de professors com Ramon Maria Carrera o Barber Gallostra.

Això no obstant, i malgrat que també ha rebut influències d’altres artistes gironins com ara Roca Delpech o Agustí Gironella, Alfons Jiménez es defineix com a autodidacta. Les seves tècniques pictòriques son el dibuix, l’aquarel·la i l’oli.

Com a aquarel·lista està molt arrelat a les terres de Girona. Ha participat en nombrosos concursos de pintura: Concurs Internacional de Pintura Ràpida de Tossa de Mar, Concurs de Pintura Ràpida de Banyoles... i en mostres individuals o col·lectives. Eren companys els pintors gironins Lluís Roura, Josep Perpinyà, Quim Corominas, Joan Domènech, etc. Amb algun d'ells va compartir estudi de pintura i alguna exposició col·lectiva.

És president de l’Agrupació Amics de l’Aquarel·la de Girona i Comarques.

OBRES _

ARTISTA