.

CERCADOR _

  • Corominas, Quim

FONS D'ART _

Tornar

Corominas, Quim _

Sarrià de Ter , 1951

Graffiti (fragment)

BIOGRAFIA _

Inicià la seva carrera artística als anys setanta. Durant aquests anys, passà una temporada a Londres, on va estudiar un llenguatge artístic d’arrels expressionistes i hi va aprofundir, i realitzà treballs més experimentals i avantguardistes. Aquesta manera de treballar va evolucionar, als anys vuitanta, vers un llenguatge més neoexpressionista i gestual, que derivà cap a un llenguatge propi.

En paraules del crític d’art Daniel Giralt-Miracle, “Corominas fa un art directament relacionat amb la vida, un art que cada vegada és intens i autèntic, un art que aspira a l’absolut”.

L’artista ha combinat la creació visual amb la docència, essent professor de pintura al Centre Cultural la Mercè de Girona. També és un gran col·leccionista de joguines de paper i autor de nombrosos llibres desplegables i experimentals.

Va exposar individualment, per primera vegada a Girona l’any 1970. Des d’aleshores, ha fet diverses exposicions, tant individuals com col·lectives, a Espanya i en altres països d’Europa. Cal destacar l’exposició que va fer a la desapareguda galeria de Barcelona Dau al Set l’any 1983; l’organitzada per la Generalitat de Catalunya a principis de 1990 amb el títol “Corominas, pintures 1980-1989”; la del Museu d’Història de la Ciutat de Girona, el 2000, “Corominas, els anys pintats, 1967-2000”; la del 2007 a la Fundació Valvi de Girona, “Corominas, obra recent”, o la titulada “Pintures molt noves”, a la Galeria Presenta de Girona.

Entre els premis de reconeixement a la seva obra hi ha el de la IV Biennal de Pintura Contemporània de Barcelona, el 1982, o el segon premi de la III Biennal d’Art Centenari Futbol Club Barcelona, el 1999.

OBRES _

BIBLIOGRAFIA _

Concurso de Arte Excelentíssima Diputación Provincial de Gerona, Girona, Diputació de Girona, 1975