.

CERCADOR _

  • Cadenas, Sergi

FONS D'ART _

Tornar

Cadenas, Sergi _

Girona, 1972

Pont de Ferro- Ferro forjat - 220 x 60 cm - 2011 (fragment)

BIOGRAFIA _

La trajectòria artística de Sergi Cadenas, ha estat sempre vinculada a la seva formació professional i vital: el món de l’artesania.

Actualment, és el responsable del negoci familiar Ferros d’Art Cadenas, una de les empreses gironines amb gairebé tres segles d’història. Des que, a la primera meitat del segle xix, els seus avantpassats es van instal·lar a Girona fins ara, la forja artesana de can Cadenas ha format part indispensable de la història cultural i arquitectònica gironina: els treballs amb ferro forjat del seu besavi, Nonito Cadenas, es poden veure a moltes de les obres arquitectòniques de Rafel Masó.

Seguint amb la història de la família, Sergi Cadenas és a hores d’ara un acreditat mestre artesà especialitzat en la tècnica de la forja, i treballa sovint en col·laboració amb diferents arquitectes de la demarcació gironina. Si bé va estudiar disseny i forja artística al Gremi de Serrallers de Barcelona (1992 i 1993), el seu apropament al món de la pintura és absolutament autodidacte.

A través de l’experimentació ha anat trobant la seva pròpia personalitat plàstica, i actualment se centra en la pintura a l’oli per assolir el seu principal objectiu: la imatge tridimensional sobre una superfície plana.

Aquests darrers anys el seu treball pictòric ha donat fruits, de manera que ha aconseguit un gran nombre de mencions i premis: Premi de Pintura Internacional Tossa de Mar, 2008; Premi de Pintura Ràpida d’Anglès, 2007 i 2008; nominació al Concurs de Pintura Vila de Cambrils, 2008; finalista del III Premi de Pintura Torres Garcia - Ciutat de Mataró, 2009.

També ha fet exposicions individuals i col·lectives a diferents galeries d’art, entre les quals destaca l’exposició individual que fa fer l’any 2008 a la galeria Punt d’Art de Girona.

OBRES _

ARTISTA

Foto: Miquel Millan