.

CERCADOR _

  • Puig Manera, Joan

FONS D'ART _

Tornar

Puig Manera, Joan _

Olot, 1921 - L'Escala , 2013

Transparències (fragment)

BIOGRAFIA _

Es va formar a l'Escola de Belles Arts de Barcelona i a París, on residí entre els anys 1956 i 1971. Quan torna de París, estableix la seva residència a Pontós.

Pel seu estil, es considera que va ser un dels pioners de l'art cinètic a París: un art que es caracteritza pel fet que els elements representats sembla que tinguin moviment. La seva obra es basa en un llenguatge de línies entrecreuades i jocs de ritmes.

Durant la seva estància a París, va participar en els Salons de París que tenien lloc anualment al Museu d'Art Modern. A la Galeria Craven de la mateixa ciutat, hi va exposar juntament amb artistes com Dubuffet, Max Ernst, Kandinsky, Paul Klee i Joan Miró. A Londres la seva obra es va exposar al Paris Gallery compartint espai amb Victor Vasarely, Lucio Fontana, Auguste Herbin i Pierre Soulages, i Eusebio Sempere. La seva obra s'ha pogut veure a la ciutat de Barcelona i en diverses ciutats dels Estats Units.

El 1966 obté el 1r premi en el concurs de pintura organitzat per l'embaixada de l'Estat espanyol a París. En dues ocasions, el 1961 i 1967, va ser seleccionat per representar l'Escola de París en el Carnegie International, a Pittsburg, considerada com la Triennal artística dels Estats Units. El 1971 va obtenir la medalla d'or i el 1r premi de pintura de la Diputació de Girona.

OBRES _

BIBLIOGRAFIA _

http://joanpuigmanera.com

 

ARTISTA