.

CERCADOR _

  • Mas Cullellmir, Bartomeu

FONS D'ART _

Tornar

Mas Cullellmir, Bartomeu _

Les Preses, 1900

Interior de Rebaixinet, Olot (fragment)

BIOGRAFIA _

Va iniciar els seus estudis amb Melchor Domenge i més tard els va ampliar a l’Acadèmia Baixas de Barcelona, de la qual, temps desprès, seria professor. També va completar els seus estudis artístics a l’Escola de Belles Arts de Barcelona, sota el mestratge de Manuel Rodríguez, Josep Calvo, Antonio Parera, Josep Triadó, Fèlix Mestres i Vicent Borràs. També fou alumne de Nicolau Raurich.

Es va especialitzar en perspectiva, assignatura de la qual també fou professor a l’Escola de Belles Arts de Barcelona, desprès de la mort del professor Josep Calvo. Per a l’Exposició Internacional de Barcelona de 1929, va realitzar alguns treballs en perspectiva.

Poc després es va traslladar a viure a Olot. Allí es dedicà exclusivament a la pintura i es va especialitzar en la figura. També va realitzar treballs de decoració, especialment per esglésies, entre les quals cal destacar: Sant Feliu de Pallerols, Vilajuïga i Les Preses, entre d’altres.

Mas Cullellmir, al mateix temps, es va dedicar a la pedagogia artística. Com ja havia fet a Barcelona, a Olot, va ser professor de l’Escola de Belles Arts d’aquesta ciutat i, a més, va escriure un llibre, Perspectiva especial per artistes.

OBRES _

BIBLIOGRAFIA _

RÀFOLS, J. F, Diccionario biográfico de artistas de Catalunya. Desde la época romana hasta nuestros días, ed. Millàn, Barcelona, 1953 (2 vol.).