.

CERCADOR _

  • Costa Sobrepera, Josep

FONS D'ART _

Tornar

Costa Sobrepera, Josep _

Palafrugell, 1937

L'estiller (fragment)

BIOGRAFIA _

Va néixer en el si d’una família vinculada amb el món del suro. De jove rebé classes nocturnes a l’Escola d’Arts i Oficis de Palafrugell. Als 16 anys entrà a treballar al taller artesanal del  mestre forjador Joan Gich. Durant els anys seixanta va fer classes a l’Escola d’Arts i Oficis de Palafrugell, substituint el seu mestre Lluís Medir Jofra. Durant els anys que visqué a Barcelona, es matriculà com a oïdor a les classes d’anatomia de l’Escola de Belles Arts, en la qual va coincidir amb artistes com Martínez Lozano.

El 1972 va tornar a Palafrugell per dedicar-se plenament a la pintura. El 1996 va iniciar una nova etapa creativa que el portà a viatjar per països nòrdics i arreu de l'Europa occidental. En aquesta nova etapa l'artista, sense abandonar la seva temàtica habitual, va aparcar momentàniament la pintura a l'oli per centrar-se en l'aquarel·la, i colors com el gris i el verd van prendre protagonisme.

La seva obra ha estat exposada a galeries d’art de tot l’Estat espanyol. També ha estat reconegut en nombrosos concursos; entre els premis rebuts, destaca el segon premi del certamen juvenil d'art organitzat pel Frente de Juventudes de Girona.

OBRES _

BIBLIOGRAFIA _

CEBOLLERO, Àlex. Costa Sobrepera. La retina i el paisatge. Ajuntament de Palafrugell, desembre 2008.

Estudi Museu Costa Sobrepera: http://www.racodelart.com/costasobrepera/index.htm