.

CERCADOR _

  • Coromina Figueras, Joan B.

FONS D'ART _

Tornar

Coromina Figueras, Joan B. _

La Bisbal d'Empordà, 1890 - 1919

Església de Canapost (fragment)

BIOGRAFIA _

Es va formar com a pintor de la mà del seu pare, Joan Coromina i Pujol, creador de l'Escola de Dibuix de la Bisbal d'Empordà.

La seva producció pictòrica es caracteritza per una gran diversitat temàtica: llocs emblemàtics del seu poble natal, paisatges fluvials, boscos de muntanya, indrets rurals o marítims, temes literaris, logotips, escenes de la vida quotidiana, retrats, caricatures i dibuixos humorístics, entre d’altres.

A aquesta diversitat li correspon també una multiplicitat de tècniques, ja que Coromina posa tots els recursos al servei del seu art: guaix, llapis, carbó, aquarel·la, tinta, tinta xinesa, sanguina, llapis de colors, cera, aiguada, guix, aiguatinta, gravat amb ploma i daurat, pastel, punta seca, aiguafort i oli sobre cartó, paper o tela.

La capacitat productiva de Coromina queda palesa en la col·lecció de dibuixos, croquis i pintures conservats avui per alguns establiments públics, pels descendents dels seus amics i, en gran part, per la seva família.

Una destacable selecció de les obres es pot veure a la cafeteria Conka de la Bisbal d’Empordà, establiment regentat pel besnebot de J.B. Coromina, també ceramista, que té el taller en el mateix edifici.

OBRES _