.

CERCADOR _

  • Colomer Martí, Pep

FONS D'ART _

Tornar

Colomer Martí, Pep _

Girona, 1907 - Figueres , 1994

50 figura (fragment)

BIOGRAFIA _

Nascut a Girona, el 1930 coincidí amb Francesc Gallostra a Bèlgica, mentre era alumne de Les amis de l’effort, i un any més tard s’associà amb ell per dedicar-se a la decoració i al dibuix publicitari. Diu Clara que "la concepció estètica d’aquests dos artistes, en la línia del racionalisme i de l’art déco, substituí la impulsada dins les coordenades del noucentisme de l’arquitecte Rafel Masó".

Fou un dels impulsors de la llibreria i sala d’exposicions Garbí, així com del grup Els Íntims, patrocinadors de manifestacions artístiques diverses.

En les seves primeres obres fou un pintor neoromàntic de paisatges i, sobretot, de retrats femenins. Durant tots els anys d’experimentació amb l’art, Bosch Martí li troba referències a molt pintors que possiblement l’inspiraren, com Piero de la Francesca, Mondrian, Malevich, Vila Fàbrega i Ràfols Casamada, entre d'altres. Bosch Martí també explica que Colomer era un fanàtic de la pintura plana, de la forma i del color blanc.

Com a Francesc Gallostra, a Pep Colomer també se li coneix certa implicació política a la ciutat de Girona. Entre el 1932 i el 1933 va col·laborar amb el Bloc Obrer i Camperol, el partit més radical del moment. Explica Bosch Martí que Colomer va patir "un terrible trauma, aïllament, per culpa de la guerra i la postguerra, i que a conseqüència de l’empresonament als camps de concentració, en sortí molt afectat".

OBRES _

BIBLIOGRAFIA _

Podeu veure la bibliografia completa a través d'aquest enllaç: http://www.pepcolomer.org/web/cat/bibliography.php

ARTISTA